نظافت و کرونا

راه کار های نظافتی مقابله با کرونا

کارچر راهکارهای نظافتی متعددی را برای مقابله با ویروس کرونا پیشنهاد می دهد. ابتدا در مورد این ویروس بیشتر توضیح می دهیم. کروناویروس جدید ، که با نام SARS-CoV-2 نیز شناخته می شود ، در سراسر جهان در حال گسترش است. به نظر می رسد راه اصلی انتقال انسان به انسان عفونت قطره ای است. با رعایت نکات بهداشتی ساده ، هر فرد می تواند به محافظت از خود و دیگران در برابر بیماری های تهدید کننده حیات ریوی کمک کرده و از شیوع سریع آن جلوگیری کند. با رعایت نکات اصولی و بهداشتی، هر فرد می تواند از خود و دیگران در برابر بیماری های تهدید کننده محافظت کند و  از شیوع سریع آن جلوگیری نماید. در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد این ویروس و راه های مقابله با آن بیان می شود.

بخار شوی کارچر برای مبارزه با ویروس ها، علی الخصوص ویروس کرونا

شرکت کارچر تصمیم گرفت تا دستگاه های بخارشوی خود را در آزمایشگاهی مستقل از نظر کارایی در مقابله با ویروس ها آزمایش کند. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که در صورت استفاده صحیح دستگاه های بخار شوی تا ۹۹.۹۹۹٪ ویروس های پوشیده شده مانند ویروس کرونا * یا آنفولانزا و ۹۹.۹۹% باکتری های معمولی خانگی ** را از سطوح سخت حذف می کنند. در حال حاضر، مواد ضد عفونی کننده در درجه اول برای مراقبت های سرپایی و بستری هستند، اما بخارشوی ها می توانند سهم ارزنده ای در بهداشت عمومی داشته باشند(هم در خانه های خصوصی و هم در استفاده تجاری و صنعتی).

 

نتایج تست آزمایشگاهی

شرکت کارچر دستگاه های بخارشوی خود را برای مصارف خانگی آزمایش نمود. طبق نتایج تحقیقات، ویروس هایی مانند ویروس کرونا را می توان با دمای بالا از بین برد. از آنجا که ویروس ها موجود زنده نیستند، متخصصان در مورد غیرفعال سازی ویروس نیز صحبت می کنند.

در آزمایشگاه، یک ویروس معتبر بر روی سطح سخت توزیع شد. سپس این ناحیه با نازل دستی بخار پاک کن و پد میکروفایبر مناسب تمیز شد.

در این آزمایش نشان داده شد که %۹۹.۹۹۹ از ویروس ها را می توان در حداکثر فشار بخار و با مدت زمان تمیز کردن ۳۰ ثانیه ای در یک بخش حذف کرد.

کرونا از کجا آمد؟

در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ ، توسط سازمان بهداشت جهانی یک بیماری همه گیر اعلام شد. بیماری ریوی که ناشی از ویروس کرونا (COVID 19) است. برخلاف یک اپیدمی، وقوع یک بیماری عفونی موضعی نیست و می تواند در سراسر جهان گسترش یابد، همانطور که در حال حاضر مشاهده می شود. عفونت کروناویروس خود را از طریق علائم آنفولانزا مانند سرفه ،تب و خستگی نشان می دهد.

مشکلات تنفسی ، سردرد و درد اندام ، تهوع ، اسهال و لرز نیز ممکن است. دوره بیماری به صورت جداگانه بسیار متفاوت است. پیشرفت های بدون علامت و همچنین شدید با نارسایی ریه و مرگ امکان پذیر است.

محققان تصور می کنند که عامل بیماری کرونا از یک حیوان وحشی به یک انسان در بازار مواد غذایی در شهر ووهان چین (استان هوبی) منتقل شده است. با این حال، کدام حیوان در ابتدا این ویروس را حمل کرده است ، هنوز بدون شک روشن نشده است. در حال حاضر ، فرض بر این است که عامل بیماری زا ابتدا از خفاش ها به سایر حیوانات منتقل شده است تا اینکه احتمالاً با خوردن حیوانی که به عنوان میزبان واسطه عامل بیماری عمل کرده و برای فروش در بازار عرضه شده است ، به انسان منتقل شود.

محرک بیماری های عفونی

بیماری های عفونی می توانند توسط عوامل بیماری زا مختلف از جمله ویروس ها، باکتری ها یا قارچ ها ایجاد شوند.

ویروس ها

ویروس هایی مانند ویروس کرونا با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند و اندازه آنها فقط در حدود ۲۰ تا ۳۰۰ نانومتر است. آنها به سلولهای حیوانی، گیاهی یا انسانی حمله کرده و از این سلولهای زنده به عنوان سلولهای میزبان استفاده می کنند. حتی گاهی اوقات می توانند در معرض هوا برای مدت بسیار طولانی زنده و مسری باقی بمانند. با این حال ، یک سلول میزبان جدید برای زنده ماندن طولانی مدت ضروری است اگر آنها آن را پیدا نکنند، ویروس ها دیر یا زود می میرند.

همه ویروس ها باعث بیماری نمی شوند. سیستم ایمنی بدن اغلب سریع واکنش نشان می دهد و بلافاصله مبارزه می کند. به محض بروز عفونت، ویروس ها در بدن تکثیر می شوند. داروها در برابر ویروس ها اثر چندانی دارند و ثابت شده است که آنتی بیوتیک ها در برابر بیماریهای ویروسی بی اثر هستند. داروهای ضد ویروسی وجود دارد که فقط در برابر انواع خاصی از ویروس ها کمک می کند.

از آنجا که ویروس ها (به عنوان مثال ویروس آنفلوانزا) می توانند تغییر کنند، می توانند به راحتی از سیستم دفاعی بدن عبور کنند. فرد تنها زمانی مصون می شود که بدنش با عامل بیماری زا مقابله کند. با این حال ، حتی پس از غلبه بر بیماری، ایمنی همیشه تضمین نمی شود.

باکتری ها

در مقایسه با ویروس ها ، باکتری ها چندین برابر بزرگتر هستند. اندازه آنها حدود ۰.۱ تا ۷۰۰ میکرومتر است ، موجودات تک سلولی که خودکفا هستند. همچنین آن ها مواد ژنتیکی و متابولیسم خود را دارند. باکتری ها در همه جا در هوا ، در آب ، در غذا و غیره وجود دارند. مشابه ویروس ها ، باکتری ها می توانند برای مدت زمان بسیار طولانی ، اغلب هفته ها ، گاهی اوقات حتی ماه ها ، در محیط یا بدن خود زنده بمانند. آنها بسیار سازگار هستند و می توانند تحت شرایط مختلف تکثیر شوند. تنها یک درصد از کل باکتری ها باعث ایجاد بیماری در انسان می شوند.

 اغلب باکتری ها حتی برای سلامتی نیز مهم هستند. به عنوان مثال ، آنها در روده انسان ، روی پوست یا در حفره دهان زندگی می کنند. کسانی که می خواهند باکتری ها را از بین ببرند می توانند از دمای بالا (به عنوان مثال به صورت بخار آب هنگام تمیز کردن) یا مواد شیمیایی مانند الکل ، آلدئیدها یا کلر استفاده کنند. در بدن انسان ، آنتی بیوتیک ها اغلب به عنوان بخشی از درمان استفاده می شود که از تکثیر باکتری ها جلوگیری می شود و یا حتی به طور مستقیم از بین می روند.

قارچ ها

قارچ ها به طور طبیعی روی پوست انسان یا بدن ایجاد می شوند. تنها چند نوع قارچ وجود دارد که باعث ایجاد بیماری در انسان می شود ، از جمله قارچ های پوستی، می توان به مخمرها یا برخی از کپک ها اشاره کرد. این قارچ ها در هر جایی که در حمام ، طاقچه ها ، روی دیوارهای مرطوب یا در گلدان های گل مرطوب است احساس خوبی دارند. مواد غذایی مانند نان ، سیب زمینی یا آرد نیز می توانند محل پرورش قارچ ها باشند.

قارچ ها را به راحتی می توانید در مبلمان و ملحفه های روکش دار نیز پیدا کنید. در لایه های پوست زندگی می کند و از ذرات بافت مرده تغذیه می کند. قارچ ها تنها در صورتی به بدن انسان نفوذ می کنند که سد طبیعی پوست آسیب ببیند یا سیستم ایمنی بدن ضعیف شود. به بیماریهای ناشی از قارچ ها میکوز می گویند. بیشتر پوست ، ناخن ها یا غشاهای مخاطی تحت تأثیر قرار می گیرند. به ندرت اندام های داخلی مانند ریه ها تحت تأثیر قارچ ها قرار می گیرند. اما اگر این اتفاق بیفتد ، می توانند خسارت زیادی ایجاد کنند.

ویروس کرونا چگونه منتقل می شود؟

عفونت قطره ای

بر اساس اطلاعات متخصصان موجود در این زمان، عامل بیماری کرونا در درجه اول از طریق عفونت قطره ای منتقل می شود. این شامل سرفه یا عطسه و پخش عوامل بیماری زا در هوا می شود. افراد دیگر این عوامل بیماری زا را استنشاق می کنند و در بدترین حالت نیز به آنها مبتلا می شوند.

عفونت غیر مستقیم

انتقال غیر مستقیم ویروس نیز امکان پذیر است. افرادی که قبلاً در دستان خود سرفه یا عطسه کرده اند وسایلی را لمس می کنند که باعث انتقال عفونت می شود. (دستگیره درها ، تلفن های همراه ، صفحه لمسی یا پشتی صندلی ها) ویروس ها روی سطح باقی می مانند و از آنجا به افراد سالم می رسند.

عفونت مستقیم

عفونت مستقیم راهی برای گسترش بیماری های ویروسی است. به عنوان مثال، حتی کوچکترین آثار آلوده مدفوع انسان می تواند از طریق دست های کثیف به یک فرد سالم برسد. عفونت نیز در صورتی امکان پذیر است که عامل بیماری زا مستقیماً از طریق غشای مخاطی چشم، گلو و بینی یا مجاری تنفسی فوقانی وارد بدن شود.

هنوز در نهایت مشخص نشده است که آیا از طریق عفونت مستقیم منتقل می شود یا خیر. یکی از موثرترین اقدامات برای جلوگیری از عفونت، شستن کامل دست ها با صابون استاندارد است.

چگونه می توانید از خود و دیگران در برابر عفونت محافظت کنید؟

بهداشت شخصی

حتما از ماسک استفاده نماید.

از تماس با افراد بیمار خودداری کنید.

با دست های شسته نشده، دست خود را روی صورت نبرید.

دستها را مرتباً با صابون بشویید و در سفر ها از ضدعفونی کننده استفاده کنید.

از دستمال های یکبار مصرف استفاده کنید و آنها را در سطل زباله دار قرار دهید.

توصیه هایی برای رفتار در خانه

در صورت بیمار بودن افراد آز ان مکان دور شوید.

در صورت بروز علام تنفسی یا علام بیماری شبیه آنفولانزا در خانه بمانید.

به طور مرتب اتاق ها را تهویه کرده و از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید.

از امکانات اداری منزل استفاده کنید و از سفرها خودداری کنید.

از تماس بخصوص با افراد مسن یا بیمار خودداری کنید.

توصیه هایی برای خارج از خانه

بهتر است فاصله بین ۲ تا ۲.۵ متر از افراد دیگر، به ویژه افرادی که بیمار هستند ، رعایت شود

دست دادن و در آغوش گرفتن را کنار بگذارید

رعایت آداب سرفه و عطسه: هنگام سرفه یا عطسه، حداقل یک متر از افراد دیگر فاصله بگیرید ، از بازو یا دست خود برای مهار عطسه/سرفه استفاده کنید و از دیگران دور شوید.

مرتباً سطوحی مانند فرمان خودرو ، دستگیره درها ، تلفن های همراه و غیره را ضد عفونی کنید.

از سفر های تفریحی خوداری کنید.

در هیچ گردهمایی شرکت نکنید.

چرا اقدامات بهداشتی در زمان کرونا بسیار مهم است؟

در یک محیط بهداشتی و سالم که به طور مرتب تمیز می شود ، خطر انتقال عوامل بیماری زا به میزان قابل توجهی به حداقل می رسد. ولی با دستگاه های بخارشو دیگر سطوح محل پرورش میکروب ها ، باکتری ها یا ویروس ها نیستند. حتی در مکانهایی که دسترسی به آنها دشوار است، عوامل بیماری زا به طور کامل از بین می روند.

بیشتر بخوانید : 

راهکار های عملی برای مقابله با کرونا