چه کنیم اگر جاروبرقیمان به جای خاکگرفتن، خاک تولید کند؟ این دردسری است که احتمالا درصد زیادی از افراد حین استفاده از انواع مختلف جاروبرقی در درازمدت به آن دچار شدهاند. خاک گرفتن موتور جاروبرقی ، معضلی است که بخاطر پخش کردن گرد و خاک در هوا، حتی بیشتر از خاکی که روی زمین و سطوح نشسته، برای سلامت شما خطرآفرین واقع شود. چرا که شما همان هوای مملو از ریزگردهای ریز و درشت را داخل ریههایتان میکشید و این یعنی پذیرا شدن برای هر نوع بیماری تنفسی. از طرفی به طور قطع هیچ کس دلش نمیخواهد با بروز چنین مشکلی، برای خودش کار نظافت دوباره دست و پا کند! بنابراین ضروری است که در صورت داشتن یک جاروبرقی، نکات و اصول نگهداری و استفادهی درست از آن را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم برای مشکل چرا جاروبرقی خاک میده ، به بهترین و مناسبترین اقدام بزنیم.
موضوعات مرتبط با این مسئله که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت عبارت است از:
- خاک گرفتن موتور جاروبرقی
- نکاتی جهت رفع مشکل گرد و غبار در جاروبرقی
خاک گرفتن موتور جاروبرقی
عملکرد هر جاروبرقیای نظافت و خاکروبی سطوح میباشد و هر نوعی از این وسیله باید این وظیفه را به درستی انجام دهد. اما گاهی عکس آن اتفاق میافتد و دستگاه شروع به بخشکردن تمامی آلودگیهای جمعآوریشده میکند. این مشکل به طور عمده و رایج به نحوهی استفاده از آن برمیگردد اما گاهی برخی از مشکلات فنی سبب خاک گرفتن موتور جاروبرقی میشوند. البته لازم به ذکر است که خرید دستگاهی برند آشنا و مناسب که دارندهی تمامی استانداردهای ساخت یک دستگاه جاروبرقی خوب را داشته باشد در به حداقل رساندن احتمال وقوع هر نوع مشکل فنی تاثیر بسزایی خواهد داشت. جاروبرقی خانگی کارچر VC3 به فیلتر بهداشتی HEPA مجهز است که یعنی از عبور آلودگی های وارد شده به مخزن حتی ریز ترین آلودگی ها به محیط جلوگیری کند. برای تمیز کردن فیلتر هم می توان با فشردن یک دکمه و بیرون آوردن آن، فیلتر را به آسانی شستشو داد.
۱. گرد و خاک به دلیل پاره بودن یا دیر عوض کردن کیسه جاروبرقی
جاروبرقیها انواع کیسههای دائم یا موقت دارند که هیچ کدام جنس سخت ندارند که امکان پاره شدنشان را به صفر برساند. اگر به هنگام جاروکشی توجهی به نوع آلودگی و زبالهای که جمعآوری میکنید توجه نداشته باشید ممکن است سهوا مسبب ایجاد پارگی کیسه کاغذی آن شده و خاک گرفتن موتور جاروبرقی را سبب شوید. چرا که خاک بیرون زده از کیسه، موتور ماشین را درگیر کرده و عملکرد آن را نیز مختل میکند. بنابراین از جمعآوری زبالههای برنده و امثال آن خودداری کنید.
یکی دیگر از عواملی که سبب خاک گرفتن موتور جاروبرقی شده و مربوط به کیسه است، عوض کردن دیرهنگام کیسه میباشد. پر شدن بیش از حد کیسه جاروبرقی میتواند دلیل پراکنده کردن گرد و خاک توسط ماشین جاروبرقی شود.
۲. خرابی تسمه علت خاک دادن جارو برقی
خرابی تسمهها ممکن است عامل کاهش قدرت و مکش جاروبرقی باشد. زمانی که تسمه خراب یا پاره شود، دستگاه مکش اولیه خود را از دست داده و نمیتواند گردوغبار را بهخوبی درون خود نگه دارد. زمانی که این اتفاق رخ دهد، موتور باید برای جمعآوری غبار و همچنین زبالهها عملکرد خود را قویتر کند؛ به همین دلیل به خود فشار میآورد. بنابراین بیتوجهی به سلامت تسمه نه تنها باعث خاک دادن جاروبرقی میشود، موتور دستگاه را نیز میسوزاند.
۳. خراب شدن فیلتر یا خراب شدن قطعات جاروبرقی
وظیفهی فیلتر جذب گرد و خاک است. بنابراین به مرور زمان لایهی ضخیمی از غبار بر روی آن انباشته میشود و درصورتی که به موقع اقدام به تعویض و تمیز کردن آن نکنید بطور معکوس عمل کرده و تمامی گرد و خاک را به محیط باز میگرداند. از طرفی مسدود شدن فیلتر به دستگاه فشار آورده و موتور را از کار میاندازد. فیلتر جاروبرقی را بشویید باید آن را از دستگاه جدا کنید و با آب معمولی بشویید و تا ۱۲ ساعت اجازه دهید تا خشک شوند.
۴. وجود شکستگی روی بدنه دستگاه
به وقت برخوردن با مشکل اینکه چرا جاروبرقی خاک میده ، بهتر است در قدم اول امکان شکسته بودن قطعات را جستجو کنید. رایجترین دلیلی که ممکن است سبب بروز این موضوع شود، گیر کردن زباله در لوله یا خرطومی جاروبرقی است که مانع از گذر گرد و خاک و هدایت آن به سمت کیسه خواهد شد. از مشخصههای اتفاق افتادن این مشکل، سر و صدای زیاد چاروبرقی می باشد.
۵. تنظیمات اشتباه جاروبرقی
امکان تنظیم شرایط دستگاه بر اساس جنس سطح مورد نظر ، قابلیتی است که امروزه بر روی بسیاری از جاروبرقی های جدید و مدرن وجود دارد. میتوانید با توجه به جنس و شرایط سطحی که جارو میزنید، شایط و تنظیمات جاروبرقی را تنظیم کنید. ست نبودن درست و مناسب جاروبرقی با سطوح طبق تنظیمات انجام شده، یکی از علل خاک گرفتن موتور جاروبرقی است که به راحتی رفع میشود. تنها لازم است به درستی کاتالوگ و بروشور دستگاه را مطالعه کرده باشید.
نکاتی جهت رفع مشکل گرد و غبار در جاروبرقی
خراب بودن فیلتر و تسمه و پر بودن کیسه همگی فشار زیادی را به موتور وارد می کنند و باعث آسیب به آن میشوند. علاوه براین، ورود گرد و غبار به درون موتور نیز می تواند راندمان آن را کاهش دهد. از آنجایی که تمامی این مشکلات پیرو بیرون زدن گرد و خاک از دستگاه اتفاق میافتد، لازم است به طور جد به آنها توجه داشت و رعایتشان کرد. برخی از مراقبتهای نگهداری از جاروبرقی را برایتان آوردهایم:
- جابجایی ایمن و بااحتیاط
- بررسی مرتب قطعات جارو برای اطمینان از سالم بودن تسمه، فیلتر و…
- توجه به لوله خرطومی برای جلوگیری از مسدود شدنش
- جمع نکردن تکههای بزرگ زباله را با جاروبرقی
- دقت به تنظیمات درست و صحیح دهانه دستگاه با توجه به جنس سطح موردنظر
- خالی کردن به موقع کیسه جاروبرقی