هر کسی که تجربه استفاده از یک کارواش خانگی را داشته باشد به شما خواهد گفت که دستگاه شستشوی پرفشار ابزاری فوق العاده کاربردی و قابل حمل است که اگر به درستی استفاده شود میتواند کار و زمان لازم برای شستشوی بالکنها، ماشینها، تجهیزات کشاورزی و موارد دیگر را به شدت کاهش دهد. مانند همه ماشینها، کارواشهای خانگی گاهی اوقات خراب میشوند. این خرابیها اشکال مختلفی دارند اما به طور کلی به دو دسته مشکلات موتور و پمپ یا معضلات نازل و شلنگها تقسیم میشوند. اگر صاحب یک کاوراش خانگی هستید یا به خرید آن فکر میکنید، لازم است بدانید که چگونه کارواش خانگی را تعمیر کنیم و با رایجترین روشهای تعمیرات و نگهداری آنها آشنا شوید. فروشگاه محصولات خانگی ابراهیم به شما بهترین تجهیزات نظافت خانگی را از برند با کیفیت کارچر پیشنهاد میدهد. پراهمیت ترین موضوعات مورد بحث در این مقاله را در ادامه بررسی کردهایم:
- مشکلات اساسی کارواشهای خانگی
- تعمیر اصلی ترین مشکلات کارواش خانگی
آموزش تعمیر کارواش خانگی و مشکلات اساسی
کارواشهای خانگی به طور متداول در دو نوع موتور برقی و احتراقی تولید میشوند. هرچند مدلهای برقی برای مصارف خانگی شایعتر است و بخاطر اینکه بدون آلوده کردن هوا در محیطهای بسته میتوانند بکار گرفته شوند و صدای کمتری نیز تولید میکنند، مشتریان خانگی بیشتر به خرید دستگاه برقی تمایل دارند. ما در ادامه مشکلات شایعی را که ممکن است برای هر دو مدل رخ دهد مورد بررسی قرار میدهیم و راهحلهای احتمالی آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
عیب یابی و تعمیر موتور کارواش خانگی
موتور دستگاه کارواش خانگی و بطور کلی هر دستگاه دیگری از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورهای نگهداری آن دستگاه میباشد. بنابراین سعی کنید هنگام خرید محصول بیشترین توجه را به موتور آن داشته باشید. کارواش خانگی K2 کارچر با موتور بسیار قوی که دارد مناسب ترین انتخاب برای انواع مصارف و کاربردهای خانگی است که میتواند در لیست انتخابهای شما قرار گیرد. برای آنکه بدانیم چگونه کارواش خانگی را تعمیر کنیم، ابتدا باید به خوبی قطعات آن را بشناسیم. مهمترین قطعه موتور دستگاه است. اگر موتور کارواش شما احتراقی و بنزینی است و کار نمیکند، مطمئن شوید که آیا شمع موتور کارواش جرقه میزند یا خیر. وجود روغن به اندازه کافی در محفظه کارتر موتور را چک کنید. کمبود روغن میتواند یکی از علتهای روشن نشدن موتور باشد. هنگامی که از سلامت شمع و میزان روغ موتور مطمئن شدید، کاربراتور دستگاه کارواش ار چک کنید. به احتمال زیاد در مسیرهای کاربراتور شما انسداد و خفگی رخ داده است. پاک کردن آن شامل برداشتن و جدا کردن کاربراتور و سپس تمیز کردن آن با مقداری پاک کننده مخصوص کاربراتور است.
اگر از جدا کردن قطعات کوچک و مهم و سرهمبندی مجدد آنها مطمئن نیستید، توصیه میکنیم که به تنهایی آن را انجام ندهید. کاربراتور قبل از تزریق سوخت به داخل محفظه احتراق، سوخت را با هوا مخلوط میکند. اگر انسدادی در کاربراتور وجود داشته باشد که معمولاً ناشی از ماندن بنزین کهنه در موتور و کاربراتور برای مدت طولانی است، موتور سوخت کافی دریافت نخواهد کرد. از بنزینی که بیش از ۳۰ روز عمر دارد نباید برای روشن کردن موتور استفاده شود. اگر بنزین بیش از ۳۰ روز در موتور مانده و این مشکل پیش آمد، باید باک بنزین را تخلیه و کاربراتور را خارج کرده و تمیز کنید. اگر کاربراتور را تنظیم کنید و موتور همچنان به آرامی کار نمیکند، این احتمال وجود دارد که لازم باشد کاربراتور را تعویض کنید. اکثر کاربراتورها پیچهایی روی خود دارند که به شما امکان میدهد میزان سوخت و هوای ورودی را تنظیم کنید.
رفع مشکل فشار آب کم یا بدون فشار
اگر کارواش خانگی شما شروع به کار کرده و به خوب کار میکند، اما فشار آب کم است یا پمپ آب خارج نمیشود، میتواند مشکل ناشی از گرفتگی شلنگ یا فیلتر ورودی باشد. حل مشکل را با وصل کردن یک شیلنگ آب جدید به ورودی کارواش و روشن کردن آن آغاز کنید. اگر آب از خروجی خارج شود، مشخص میشود که جریان آب در حال حرکت است است. در غیر این صورت، به احتمال زیاد فیلتر ورودی شما مسدود شده است. آن را خارج کنید و به خوبی تمیز کنید. حالا دستگاه شما باید آماده به کار باشد.
با فرض اینکه آب به درستی از پمپ عبور میکند، موتور را روشن کنید، شلنگ و نازل را وصل کنید و ببینید که آیا کار میکند یا خیر. در غیر این صورت، ممکن اسن شلنگ دستگاه شما دچار گرفتگی اساسی یا پیچ خوردگی شده باشد. هر دو مشکل به احتمال زیاد بدون کمک متخصص حرفهای به سرعت قابل حل است.
اگر کارواش برقی شما آب را با فشار بالا نمیتواند خارج کند، اولین و واضحترین چیزی که باید بررسی کنید، جریان آب به دستگاه است. اکثر کارواشها برای کارکرد عادی به یک منبع آب مداوم در حدود ۴ لیتر در دقیقه نیاز دارند. بسیاری از تولیدکنندگان، استفاده از شلنگ با قطر ¾ اینچ را به جای شلنگ بسیار رایجتر با قطر ۵/۸ اینچ برای تامین آب به دستگاه توصیه میکنند. هرگونه پیچ خوردگی یا گرفتگی در شلنگ را بررسی کنید. اگر هیچ کدام وجود ندارد، شلنگ را از دریچه ورودی کارواش جدا کنید و بررسی کنید که آیا خروجی آب کافی است و هیچ زبالهای در صفحه فیلتر ورودی گیر نکرده باشد که ممکن است جریان آب را به داخل کارواش محدود کند. برخی از منابع آب مانند یک چاه، دبی جریان آب میتواند در دورههای زمانی طولانی متفاوت باشند. مهم است که قبل از شروع و کار با کارواش برای بررسی مشکلات داخلی دستگاه، اطمینان حاصل شود که آب ورودی به کارواش کافی است.
نحوه کار کارواش خانگی چگونه است
عیب یابی شیر تخلیه کارواش خانگی
دریچه تخلیه کننده کارواشهای برقی جریان آب را در سیستم پمپ به یک حلقه بسته منحرف میکند تا وقتی که کاربر ماشه نازل را فشار میدهد، جریان آب با فشار زیاد خارج شود. این شیر اجازه میدهد تا آب در زمانی که از نازل خارج نمیشود، تحت فشار باقی بماند، بدون اینکه فشار زیادی در پمپ ایجاد شود. طراحی شیرهای تخلیه کننده اجازه میدهد تا آب در داخل سیستم پمپ حرکت کند، به طوری که به محض فشار دادن دکمه نازل، جریان اب با دبی ثابتی خارج شود. این کار با یک سر پیستون در داخل شیر تخلیه کننده انجام میشود که در صورت تشخیص فشار در سیستم پمپ برای منحرف کردن جریان آب تغییر میکند. اگر فشار آب داخل پمپ خیلی زیاد شود، ممکن است پمپ آسیب ببیند. با از کار افتادن موتور به دلیل خرابی دریچه تخلیه کننده، فشاری بیش از قدرت تحمل پمپ بر آن وارد میشود. اگر موتور شما در دور آرام کار نمیکند و به طور مداوم خاموش میشود، ممکن است دلیل آن خرابی سوپاپ تخلیه کننده باشد. شیر تخلیه در بالای سیستم پمپ کارواش برقی قرار دارد و در برخی مدلها دارای یک دسته سیاه رنگ در بالای آن است. اگر پیستون داخل شیر تخلیه کننده برای منحرف کردن جریان آب در زمانی که از نازل خارج نمیشود جابجا نشود، فشار داخل سیستم پمپ به حدی افزایش مییابد که از سطح توان قابل تحمل ایمن خارج شده و موتور متوقف میشود. اگر در کارواش برقی خود با این مشکل مواجه هستید، شیر تخلیه باید بررسی و احتمالاً تعویض شود.
تعمیر شلنگ کارواش
هنگامی که یک شلنگ کارواش متصل میشود، باید به کوپلینگ ورودی محکم پیچ شود تا اتصالات مهر و موم شده مانع از نشتی آب به خارج شود. با گذشت زمان، کوپلینگ و مهر و موم داخل آن ممکن است سائیده و یا شکسته شود. اگر کارواش شما از اتصال بین شیلنگ و ورودی آب نشت کند، درزگیر و احتمالاً کوپلینگ ورودی آن شکسته است و باید تعویض شود. این مهر و موم و کوپلینگ معمولا به راحتی برداشته و جایگزین میشود. تعمیر اتصالات شلنگ کارواش مانع از هدر رفت آب و کاهش فشار خروجی در سیستم کارواش میشود.
ایرادات مهر و موم پیستون
اگر کارواش برقی شما نشتی مستقیمی از پمپ آب دارد و هیچ آسیب قابل توجهی مانند ترک روی پمپ مشاهده نمیشود، احتمالاً کاسه نمدهای داخلی پیستون فرسوده یا شکسته شدهاند. پمپ در داخل خود پیستونهایی دارد که فشاری برای بیرون کشیدن آب از ورودی و خروج آن از نازل ایجاد میکند. این پیستونها باید آببندی شوند تا پمپ به درستی آب را تحت فشار قرار دهد. نشتی پمپ نشان از شکستگی رینگ و فرسودگی پیستون است که به آب اجازه میدهد از اطراف آن خارج شود. در صورت برخورد با چنین مشکلی، پمپ را از محفظه آن خارج کرده و آن را باز کنید تا پیستونها و اورینگهایی که پیستونهای داخل آن را آببندی می کنند بررسی شوند. اگر اورینگها شکسته، فرسوده یا از جای خود خارج شدهاند، باید با حلقههای جدید جایگزین شوند یا اگر در شرایط خوبی هستند در جای خود قرار گیرند.
تعمیر پمپ کارواش خانگی
اگر آب داخل پمپ باقی بماند و در فصل سرما یخ بزند، پمپ کارواش شما به احتمال قوی ترک خواهد خورد. آب یخ زده منبسط میشود و به پمپ آسیب میرساند و آببندی آن و توانایی ایجاد فشار را از بین میبرد. اگر پمپ کارواش ترک خورده است، باید حتما آن را تعویض کنید و قابل تعمیر نیست.
مهر و موم اتصالات خروجی
مهر و موم خروجی اتصال پمپ به شلنگ فشار قوی را آببندی میکند که آب را به نازل میفرستد. اگر مهر و موم و کوپلینگ خروجی شکسته باشد، احتمالاً متوجه نشت آب به طور مستقیم از اتصال آن به شیلنگ خواهید شد. اگر کوپلینگ خروجی ترک خورده یا شکسته است، کل کوپلینگ را تعویض کنید. اگر کوپلینگ سالم است، با تعویض اورینگ داخل آن باید مشکل برطرف شود. نصب اورینگ جدید یک تعمیر بسیار ساده و ارزان است.
مشکلات شیر رهاسازی حرارتی را چطور حل کنیم
دریچه رهاسازی حرارتی آب را در پمپ در محدوده دمایی مطمئن نگه میدارد تا از گرمای بیش از حد جلوگیری کند که این حرارت میتواند ناشی از چرخش آب در سیستم پمپ باشد. هنگامی که کارواش آب را به بیرون نمیفرستد، در داخل سیستم پمپ آب به گردش در میآید تا آن را همچنان تحت فشار نگه دارد، که این امر باعث گرم شدن آب میشود. اگر آب داخل پمپ بیش از حد داغ شود، میتواند آب بندیهای داخل پمپ را به خطر بیندازد و باعث آسیب جدی شود. اکثر کارواشهای برقی مجهز به یک دریچه رهاسازی حرارتی در پایین سیستم پمپ هستند که برای خروج آب از سیستم پمپ در هنگام داغ شدن بیش از حد طراحی شده است. اگر مهر و موم دریچههای آزادسازی حرارتی آسیب دیده باشند، ممکن است به طور مداوم آب نشت کند و باعث از دست رفتن فشار کارواش شود. شیر آزاد کننده حرارتی یک قطعه نسبتاً ارزان است و به راحتی میتوان آن را با بازکردن شیر قدیمی و جایگزینی با یک شیر جدید تعویض شود. بستهای دریچه رهاسازی حرارتی، مانند اکثر آببندهای روی پمپ، با استفاده مکرر در طول زمان فرسوده میشوند.
تعمیر نازل کارواش خانگی
یکی از دلایل رایج کاهش فشار آب، زمانی است که نازل انتهای دسته ماشه فرسوده یا مسدود میشود. یک الگوی اسپری غیر معمول ممکن است نشانهای از وجود ذرات زبالههایی باشد که نازل را مسدود کرده است. نازلهایی که فرسوده میشوند معمولاً باعث کاهش تدریجی فشار میشوند. با گشاد شدن سوراخ و جریان بیشتر آب، فشار آب از بین میرود. استفاده مکرر از نازلها به مرور زمان باعث فرسودگی شده و باید به موقع تعویض شوند. در دست داشتن تعدادی نازل با عملکرد مناسب میتواند استراتژی خوبی باشد و به شما این امکان را میدهد که به راحتی نازلها را عوض کنید و فشار آب خارج شده را کنترل کنید و به سرعت آزمایش کنید که آیا نازل فرسوده باعث ایجاد مشکل مربوط به فشار میشود یا اینکه مشکل ناشی از پمپ یا ورودی آب است.
تنظیم شلنگ فشار قوی
اگر اخیراً شیلنگ فشار قوی دستگاه خود را تعویض کردهاید و متوجه افت فشار شدهاید، ممکن است شلنگ نادرستی را نصب کرده باشید که پهنتر از مقدار مورد نیاز مدل واشر شما باشد. شیلن ها معمولاً در سه قطر عرضه میشوند. ۱/۴، ۵/۱۶ اینچ و ۳/۸ اینچ. هنگام تعویض شلنگ کارواش، مطمئن شوید که شلنگی با همان قطر اصلی دستگاه خریداری میکنید. قطر شلنگها میتواند مشابه به نظر برسد، اما تفاوت اندکی در اندازه کافی است تا باعث کاهش قابل توجه فشار در حین کار شود. اگر از عرض مناسب شلنگ برای دستگاه خود مطمئن نیستید، به دفترچه راهنمای کاربر دستگاه مراجعه کنید.
تنظیم کنندهی فشار
برخی از کارواشهای برقی ممکن است به جای شیر تخلیه کننده به یک سیستم تنظیم کننده فشار مجهز باشند. این دو با هدفی مشابه اما عملکرد متفاوتی دارند. یک شیر تخلیه مکانیزمی دارد که فشار را بین خود و نازل به دام میاندازد، و پمپ را از تحمل هرگونه فشار معکوس که هنگام رها شدن نازل ماشه و قطع جریان آب ایجاد میشود، رها میکند. یک تنظیمگر همان وظیفه نگه داشتن فشار و هدایت مجدد جریان آب را انجام میدهد، اما جریان برگشتی به پمپ را متوقف نمیکند. با گذشت زمان، این امر باعث ایجاد مشکلاتی در پمپ شده و توصیه میشود که این قطعه تعویض شود. اگر کارواش شما.
رفع ایرادات نازل و میله ماشه
اگر نمیتوانید جریان آب نازل را متوقف کنید و هیچ مشکل شناخته شدهای در مورد شیر تخلیه وجود ندارد، احتمالاً مشکلی در خود نازل وجود دارد. مکانیزم میله ماشه به گونهایست تا با رها شدن ماشه، جریان آب مسدود و متوقف شود. افزایش فشار ایجاد شده باعث م شود که دریچه تخلیه کننده به حالت بای پس تبدیل شود. اگر آببندیای که جریان آب را از طریق نازل متوقف میکند شکسته شود، ممکن است آب به طور مداوم از نازل جاری شود، زیرا دریچه تخلیه کننده آنطور که باید به حالت بای پس تبدیل نمیشود. اگر مشکوک هستید که خود مشاه به مشکل خورده است، باید آن را تعویض کنید. میلههای ماشه میتوانند در طول زمان به دلیل فشاری که تحمل میکنند فرسوده شوند، اما حداقل باید حدود ۲۵۰ ساعت کار کنند. اگر به طور مرتب از شوینده در کارواش برقی استفاده شود، این مساله میتواند باعث خشک شدن و ترک خوردن قسمتهای داخلی نازل و میله آن شده و منجر به نشتی شود. هر گونه مشکلی در مورد میله ماش باید فوراً برطرف شود، زیرا توانایی قطع جریان آب پرفشار از نازل بسیار مهم است و در صورت از دست رفتن، ممکن است در مواقعی خطر آفرین نیز شود.
در این مقاله گفتیم که چگونه کارواش خانگی را تعمیر کنیم و به انواع و اقسام قطعات مختلف کارواش که ممکن است در صورت استفاده نادرست یا فرسودگی مشکلاتی را برای دستگاه کارواش خانگی شما ایجاد کنند پرداختیم. مشکلاتی از قبیل از کار افتادن موتور، عملکرد نادرست پمپ آب، نشتی لولهها و اتصالات کوپلینگ، گرفتگی نازل و میله ماشه و خرابی دریچه تخلیه. بسیاری از این مشکلات بعد از بررسی کافی توسط کاربر به راحتی قابل رفع است. کافی است قبل از راهاندازی دستگاه خود به خوبی دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید. اما برخی از مشکلات نیاز به تعویض جدی قطعات دارند که بهتر است توسط تعمیرکار مجاز و نمایندگی شرکت تولید کننده انجام شوند تا مشکلاتی مانند از بین رفتن گارانتی دستگاه را در پی نداشته باشد.
علت قطع و وصل شدن کارواش خانگی
قطع و وصل شدن کارواش به چند علت مختلف ممکن است رخ دهد. یکی از مشکلات شایع میتواند ناشی ایراد در اتصالات برقی باشد. مسیر کابل برق را تا پریز دنبال کنید. مطمئن شوید که دوشاخه دستگاه به خوبی درون پریز برق محکم شده باشد. اگر همچنان مشکل برقی وجود دارد، لازم است سیم و کابل دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. گاهی به علت فرسودگی و یا قرار گرفتن جسم سنگین بر روی کابل، اتصالات آن آسیب میبیند. با یک ولت متر میتوانید از سلامت کابل مطمئن شوید. اگر دستگاه کار میکند اما جریان آب قطع و وصل میشود، مسیر لولهکشی و اتصالات سیال را باید چک کنید. مطمئن شوید که شلنگ آب ورودی آسیب دیدگی، گرفتگی و یا پیچ خوردگی نداشته باشد. پس از اطمینان از این موارد فیلتر ورودی دستگاه را در محل اتصال شلنگ ورودی چک کنید. گاهی ذرات رسوب و آلودگی ممکن است در مسیر آب اختلال و گرفتگی ایجاد کند. بهتر است پس از هر چند بار استفاده، این اتصالات را باز کرده و آن ها را برای برطرف کردن ذرات رسوب احتمالی شستشو دهید.
تعویض شیر برقی کارواش خانگی
شیرهای برقی در سیستمهای کارواش بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و یک نقص کوچک میتواند باعث از کار افتادن کل کارواش شود. توصیه میشود شیرهای برقی را به طور مرتب بررسی کنید و قطعات آن را به طور دورهای تعویض کنید تا طول عمر و قابلیت آن اطمینان افزایش یابد. دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک شیر برقی دیگر به درستی کار نمیکند و باید تعویض کرد. برخی از مشکلات رایج:
رسوب کثیفی در شیر
یک شیر برقی به دلیل کثیفی و روسوب جمع شده میتواند ضعیف عمل کند و مسدود شود. با بازکردن شیر برقی و تمیز کردن کامل قطعات داخلی با آب یا با محلول صابون ملایم میتوان این مشکل را به راحتی حل کرد. برای این کار ابتدا باید منبع تغذیه را قطع کرد، سپس با شل کردن مهره یا برداشتن گیره سیم پیچ را میتوان جدا کرد. سپس محفظه شیر را باز کنید. مطمئن شوید که سوپاپ به درستی مونتاژ شده است و بعد از آن تست کنید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی کار میکند. کثیفی در شیر برقی یک وضعیت عادی و متداول نیست، بنابراین بررسی کنید که آیا منبع آلودگی در محیط و یا مسیر ورودی آب وجود دارد یا خیر. میتوان یک فیلتر را در خط تامین آب نصب کرد تا از مشکلات ناشی از رسوب کثیفی در آینده جلوگیری شود.
سوختن سیم پیچ شیر برقی
یکی دیگر از علل خرابی شیرهای برقی، خرابی سیم پیچ است. سیم پیچ سوخته اغلب به راحتی قابل تشخیص است، اما پیدا کردن دلیل سوختن کویل دشوار است. شایعترین دلیل گرم شدن بیش از حد سیم پیچ است، و میتواند ناشی از تهویه ناکافی یا دمای متوسط بسیار بالا باشد. همچنین ورود رطوبت به سیمپیچ آن رااز کار خواهد انداخت. اگر سیم پیچ سوخته باشد، نیازی به تعویض کل شیر نیست، فقط تعویض سیم پیچ کافی است. اطمینان حاصل کنید که کویل دارای درجه حفاظت IP 65 یا بالاتر است.
خوردگی
شیرهای برقی به دلیل محیط تهاجمی سیستم کارواش می توانند تحت تأثیر خوردگی قرار گیرند. استفاده از شیرهای برقی فولادی ضد زنگ در کارواش برای افزایش طول عمر توصیه میشود. با این حال، فلز برنج برای اکثر کاربردها با آب یا هوای تمیز مناسب است، اما برنج برای آب اسمز مناسب نیست و پس از مدتی دچار خوردگی میشود. خوردگی سطح به طور منظم در محیطهای با رطوبت بالا رخ میدهد. خوردگی را اغلب میتوان به راحتی با یک محلول صابون ملایم حذف کرد. خوردگی روی سطح هیچ تأثیری بر عملکرد شیر ندارد، اما در صورت خوردگی شدید، شیر شکننده خواهد شد و ممکن است بشکند. در این صورت باید تعویض شود.
تعویض شیر برقی
گاهی اوقات یک شیر برقی با وجود نگهداری مناسب همچنان دچار آسیب میشود. برای تعویض شیر، شما کافی است شماره و نام تجاری آن را بدانید و با خرید یا سفارش از طریق شرکت تولید کننده کارواش نمونه مشابه را به راحتی جایگزین کنید.
در پایان
کارواشهای خانگی به دلایل مختلفی میتوانند با اشکالات متنوع روبرو شوند. از اشکالات ناشی از آب ورودی گرفته تا مشکلات مربوط به پمپ و موتور برقی، همگی راهحلهای نسبتا سادهای دارند. مهم این است که بتوانید با راهنمایی درست هر یک از اشکالات را تشخیص دهید و در مواردی که ممکن است، با عیبیابی درست برای رفع اشکال اقدام کنید. برخی از ایرادات را تنها به دست تعمیرکار مجاز و حرفهای بسپارید. زیرا ممکن است دستگاه نیاز به تعویض قطعهای داشته باشد که در دسترس شما نیست. امیدواریم این مقاله شما را در عیبیابی و رفع اشکال کارواش خانگی یاری کرده باشد.