علت روشن نشدن جاروبرقی به همراه نکات طلایی استفاده و نگهداری از آن

دسترسی سریع

معمولا علت اصلی روشن نشدن جاروبرقی مواردی ساده و پیش‌پاافتاده همچون قطع بودن اتصال سیم دستگاه به پریز برق است. در بعضی مواقع هم برای پاسخ به این سوال که چرا جاروبرقی روشن نمیشه ، توصیه می‌شود تبدیل و سری اتصال به پریز را چک کنید. اما در زمانی که مشکل شما به همین سادگی رفع نشود، چه باید کرد؟

سیستم عملکردی جاروبرقی‌ها چندان دشوار و پیچیده نیست. بخصوص اگر کمی از اتصالات و مدار جاروبرقی خانگی سر در بیاورید، خواهید فهمید که عیب‌یابی دستگاه سخت نبوده و به آسانی می‌توان مشکل را رفع کرد. اما در صورتی که اطلاعاتی از ایرادات و تعمیر جاروبرقی‌ها نمی‌دانید، لازم است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. بنابراین در این مقاله قصد داریم به بررسی برخی از دلایل اصلی روشن نشدن جارو برقی بپردازیم. موضوعاتی که در این مقاله عنوان می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • علت روشن نشدن جارو برقی
  • نکات طلایی استفاده و نگهداری از جاوربرقی
  • عیب‌یابی دلیل روشن نشدن جاروبرقی توسط تعمیرکار نمایندگی

علت روشن نشدن جارو برقی

یافتن دلیل اینکه چرا جاروبرقی خاموش میشود در افزایش طول عمر دستگاه و همچنین صرفه‌جویی در هزینه و زمان شما موثر است. همین امر لزوم مطالعه‌ی این مقاله را بالا می‌برد تا روزی که به این مشکل برخوردید پیش‌زمینه‌ای برای رفع اشکال آن را داشته باشید. کار نکردن جاروبرقی می‌تواند ناشی از مشکلات مکانیکی و الکتریکی مختلفی باشد. در این بخش به بررسی برخی از این مشکلات می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین جاروبرقی خانگی با مکندگی و پرقدرت

۱. خرابی قطعه رله جاروبرقی

بهتر است کمی مطالعه در زمینه ی شناخت قطعات جاروبرقی و دیگر ماشین‌های برقی منزلتان داشته باشید تا در صورت لزوم حداقل بتوانید حدس بزنید مشکل از کدام قسمت است. در همه‌ی مدارهای الکتریکی از یک رله برای قطع و وصل جریان استفاده می‌شود که در صورت ایجاد هر مشکلی از جمله خرابی یا چسبندگی و… ، سیستم به کلی از کار می‌افتد. در جواب اینکه چرا جاروبرقی روشن نمیشه ، پیشنهاد می‌شود چک کردن و اطمینان از سالم بودن رله جزو اولین اقداماتی باشد که انجام می‌دهید. اگر ایراد از رله و عدم اتصال آن به کلید قدرت باشد، با سفت‌کردن دسته عایق کلید قدرت رله، جاروبرقی شما روشن خواهد شد. در غیر این صورت لازم است به دنبال دلایل دیگری بگردید تا بفهمید چرا جارو برقی روشن نمیشود .

۲. قطعی در سیم رابط جاروبرقی

اولین اقدامی که لازم است به هنگام از کار افتادن جاروبرقی انجام دهید چک کردن اتصال ماشین به پریز برق است. هر نوع آسیب و قطعی در اتصالات سیم رابط جاروبرقی می‌تواند قطعی را سبب شود. ابتدا از سالم بودن پریز و برقرار بودن برق ساختمان مطمئن شوید و در مرحله‌ی بعد در صورت مشاهده هر گونه قطعی و پارگی در سیم رابط دستگاهتان را به منظور تعمیر و تعویض نزد متخصص ببرید. چراکه این مورد ضمن از کار انداختن ماشین شما، می‌تواند بسیار خطرآفرین نیز باشد.

۳. سوختگی یا گرم شدن بیش از حد موتور جاروبرقی

اساسی‌ترین مشکل یک جاروبرقی خراب شدن و یا سوختن دستگاه می‌باشد که نیاز به تعمیر جدی و اساسی دارد. سوختگی و از کار افتادن موتور می‌تواند ناشی از عواملی مانند فشار زیاد وارد کردن به دستگاه و داغ کردن بیش از اندازه آن، جارو کشیدن مناطق مرطوب و خیس و حتی استفاده‌ی مدام و چند ساعته از ماشین باشد. سعی کنید با رعایت نکاتی که در دفترچه راهنمای ماشین توصیه شده، نهایت احتیاط را در استفاده از این وسیله به عمل آورید. در ضمن می‌توانید برای جمع‌آوری انواع آلاینده‌ها و زباله‌های خشک و مرطوب از جاروبرقی آب و خاک کارچر استفاده کنید.

۴. اشکال در ترموستات

وقتی جاروبرقی روشن نمی شود ، یکی از دلایل می‌تواند اشکال در ترموستات باشد. ترموستات در انواع وسایل برقی سیستمی است که به هنگام داغ شدن بیش از حد دستگاه باعث خاموش شدن آن می‌شود. در برخی موارد اگر بیش از حد از جاروبرقی کار کشیده باشید، این ترموستات است که دستگاه را خاموش کرده و معمولا بعد از مدتی رفع شده و می‌توان مجدد از دستگاه استفاده کرد. اما وقتی دفعات داغ کردن و خاموش شدن دستگاه بالا رود، از کار افتادن جاروبرقی جدی خواهد بود.

۵. قطعی در سیم جمع کن

قطعی و اشکال در سیم جمع کن نیز می‌تواند دلیل اساسی کار نکردن جاروبرقی شما باشد. نکته این است که سیستم سیم‌ جمع کن دستگاه جاروبرقی شامل شاخک‌های فاز و نولی است که به حلقه‌های گردان قرقره متصل هستند. این شاخک‌ها فنری شکل بوده و پل ارتباطی میان برق و موتور را تشکیل می‌دهند. بنابراین هر گونه اختلال در عملکرد این شاخک‌ها می‌تواند موتور و در نهایت دستگاه شما را از کار بیندازد. به منظور رفع این مشکل لازم است سرسیم را به گونه‌ای آماده کنید و قرقره را روی آن قرار دهید که سیم‌ها با فشار قرقره به سمت پایین حرکت کنند و جریان دوباره متصل شود.

۶. خراب بودن دکمه روشن و خاموش و سایر دکمه‌های جاروبرقی

کار نکردن دکمه‌های روی دستگاه جاروبرقی بدون شک مانع از روشن شدن دستگاه می‌شود. تشخصیص دادن این مشکل کمی سخت است و در بسیاری موارد توسط فرد متخصص در این زمینه کشف می‌شود اما گاهی نیز برخی جاروبرقی‌ها قابلیتی دارند که دست‌کم با روشن شدن چراغی به وقت اتصال به پریز برق بفهمید که دستگاه روشن است. در صورت وجود مشکلی از این دست لازم است برای تعویض آن اقدام کنید.

۷. پر بودن کیسه جاروبرقی یا مشکل در فیلترها

یکی از دلایل رایج اینکه جاروبرقی دیگه روشن نمیشه ، پر بودن کیسه آن است. این مورد و همچنین کثیف بودن فیلترهای جاروبرقی می‌تواند علت سر و صدای زیاد جاروبرقی نیز باشد. پر شدن بیش از حد دستگاه کارکرد آن را مختل می‌کند و حتما لازم است تخلیه شود. چرا که در چنین وقتی مکش دستگاه کم شده و فشار زیادی نیز به دستگاه وارد می‌شود که باعث داغ شدن بیش از اندازه‌ی آن خواهد شد. ترموستات نیز در این شرایط بلافاصله ماشین را خاموش می‌کند. فیلترها نیز نقش بسزایی در تصفیه هوا و جلوگیری از پخش شدن گرد و غبار در محیط دارند. اگر کیسه را به موقع تعویض کرده‌اید و باز نمی‌دانید چرا جاروبرقی روشن نمی شود ، بهتر است فیلترها را نیز چک کنید. تعویض نکردن به موقع فیلترها سبب جمع‌شدن آلودگی در آن شده و فشار زیادی به دستگاه وارد می‌کند.

نکات طلایی استفاده و نگهداری از جاوربرقی

به جای نگرانی در این مورد که اگر جاروبرقی روشن نمیشه چیکار کنم ، بهتر است به توصیه‌هایی که به منظور پیشگیری از بروز چنین اتفاقی ارائه داده می‌شود توجه کنید. اولین و مهم‌ترین نکته این است که همیشه جاروبرقی‌هایی با برند معتبر و شناخته شده همچون جاروبرقی خانگی شارژی کارچر WD3 Battery Set ، که تمامی اصول در طراحی و ساختشان رعایت شده خریداری نمایید. در ادامه چند توصیه درباره نگهداری و مراقبت از جاروبرقی را برایتان آورده‌ایم :

  • جاروبرقی را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
  • جاروبرقی را به طور مداوم تمیز کنید. گرد و غبار و آشغال‌های جمع شده در جاروبرقی می‌توانند باعث مسدود شدن لوله‌ها و فیلترها و کاهش قدرت مکش جاروبرقی شوند.
  • هرگز سیم جاروبرقی را تا انتها بیرون نکشید.
  • جاروبرقی را بیش از حد گرم نکنید. اگر جاروبرقی بیش از حد گرم شود، ممکن است موتور آن بسوزد. برای جلوگیری از این مشکل، هر چند وقت یک بار جاروبرقی را خاموش کرده و اجازه دهید موتور آن خنک شود.
  • هر ۶ ماه یک‌بار نسبت به تمیز کردن یا تعویض فیلتر اقدام نمایید.
  • در صورت ضعیف شدن مکش دستگاه، ابتدا مسیر مکش لوله خرطمی و برس‌ها را بررسی کنید.
  • از پاره نبودن کیسه اطمینان حاصل کنید تا آسیبی به موتور وارد نشود.
  • با سیم جمع کن به آرامی رفتار کنید.
  • بطور مداوم و یک‌سره از ماشین استفاده نکنید.
  • به آرامی و به کمک انگشت‌ها دکمه‌های ماشین را فشار دهید.
  • برای جمع‌آوری هر نوع زباله از توانایی و قابلیت دستگاهتان اطمینان حاصل فرمایید.
  • برای جمع آروی زباله‌های مرطوب از جاروبرقی آب و خاک استفاده کنید.

عیب‌یابی علت روشن نشدن جارو برقی توسط تعمیرکار نمایندگی

اگر با بررسی تمام این موارد باز هم نمی‌دانید چرا جاروبرقی روشن نمیشه ، لازم است آن را نزد تعمیرکار ببرید تا ضمن بررسی علت اصلی اینکه چرا جاروبرقی روشن نمیشه ، نسبت به رفع اشکالات آن اقدام کند. چرا که گاهی به دلیل پایین آمدن کیفیت و راندمان موتور به دلیل تاثیر عوامل بیرونی و درونی، موتور جاروبرقی نیاز به تعویض دارد که از تنها تعمیرکار از عهده‌اش برمی‌آید. در صورت بروز ایراداتی همچون نیاز به دسترسی به قطعات فابریک جاروبرقی، خراب شدن دکمه روشن و خاموش و یا تنظیم قدرت موتور، سوختن رله و موارد این چنینی نیاز به تخصص تعمیرکار و فرد متخصص است. تعمیرکار نمایندگی جاروبرقی برای عیب‌یابی علت روشن نشدن جاروبرقی، مراحل زیر را طی می‌کند:

بررسی پریز برق: اولین کاری که تعمیرکار انجام می‌دهد، بررسی پریز برق است. او با استفاده از یک ولتمتر، ولتاژ برق را اندازه‌گیری می‌کند. چرا که اگر ولتاژ برق کافی نباشد، جاروبرقی روشن نمی‌شود. در این صورت، تعمیرکار پریز برق را تعمیر یا تعویض می‌کند.

بررسی دوشاخه و سیم رابط: اگر پریز برق سالم بود، تعمیرکار دوشاخه و سیم رابط را بررسی می‌کند. او با استفاده از یک مولتی‌متر، مقاومت دوشاخه و سیم رابط را اندازه‌گیری می‌کند. اگر مقاومت دوشاخه یا سیم رابط بیش از حد بود، تعمیرکار آن‌ها را تعویض می‌کند.

بررسی کلید روشن/خاموش: اگر دوشاخه و سیم رابط سالم بودند، تعمیرکار کلید روشن/خاموش را بررسی می‌کند. او با استفاده از یک مولتی‌متر، جریان برق را در مدار کلید روشن/خاموش اندازه‌گیری می‌کند. اگر جریان برق در مدار کلید روشن/خاموش وجود نداشت، تعمیرکار کلید روشن/خاموش را تعویض می‌کند.

بررسی موتور: اگر کلید روشن/خاموش سالم بود، تعمیرکار موتور را بررسی می‌کند. او با استفاده از یک مولتی‌متر، مقاومت سیم‌پیچ‌های موتور را اندازه‌گیری می‌کند. اگر مقاومت سیم‌پیچ‌های موتور بیش از حد بود، تعمیرکار موتور را تعویض می‌کند.

بررسی سایر قطعات: در صورت سالم بودن تمام قطعات فوق، تعمیرکار سایر قطعات جاروبرقی را بررسی می‌کند. این قطعات شامل:

  • ترموستات
  • سنسور دما
  • فیلتر هوا

اگر یکی از این قطعات خراب باشد، ممکن است باعث روشن نشدن جاروبرقی شود. در صورت نیاز، تعمیرکار نمایندگی جاروبرقی از تجهیزات و ابزارهای پیشرفته‌تری برای عیب‌یابی استفاده می‌کند.

خرید محصولات خانگی کارچر با گارانتی 12 ماهه ابراهیم
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + نوزده =

سبد خرید